sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Reunapehmuste pinnasänkyyn

Valmis lopputulos :)
Hmm.. Tähän mulla ei oikeastaan ole antaa mitään järkevää ohjetta, enkä ottanut työvaiheista kuvia. Sen verran oli yllättävän hankala tehdä että hermot oli hippusen kireellä muutaan otteeseen.. :D

Tein tämän ehkä vielä vaikeimman kautta, sillä en tähän hätään hankkinut kokonaista kangasta, vaan tämä on tehty niistä Marimekon tilkkukankaista, joista kirjoittelinkin aiemmin Tilkkutäkki- tekstissä.. 

Päällystin siis valmiin valkoisen reunapehmusteen, en alkanut itse alusta asti tekemään. :) Mittasin kankaasta reunapehmusteen kokoiset määrät kangasta, tilkkuina siis.

Ensin ompelin kaikkien palojen ympäri siksakilla, jotta kangas ei lähde purkautumaan. Sitten ompelin palaset yhteen niin, että tuloksena mulla oli kaksi pitkää, reunapehmusteen kokoista kangaspalaa. Kaikki tämä siis hieman mutu-tuntumalla, sillä lähdin tilkkukankaista tekemään.

Silitin kankaiden ylä- ja alaraunoista siksakit nurjalle puolelle ja neulasin kankaat kiinni pehmusteeseen molemmin puolin. Tämän siis voisi varmasti tehdä jotenkin järkevämmin, mutta koska kangasta oli rajoitetusti, päädyin tähän ratkaisuun. Ompelin kankaat suoraan kiinni pehmusteeseen ja jätin valmiit sidontanauhat esille reunoista. Jälki ei ole kiitettävää, mutta on se nyt kuitenkin kauniimpi kuin pelkkä valkoinen pehmuste! :)
Keskellä näkyy alkuperäisen pehmusteen reuna ja sidontanauhat. Ompelin kaksi kangasta pehmusteeseen suoraan kiinni molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti